4Bright

Bli proffs på rekrytering

Vissa har kallat boken för manualen i rekrytering och andra för rekryterarens bibel. Vilka kvalifikationskategorier finns? Vilka är beståndsdelarna i individens personliga lämplighet och hur kan dessa värderas? Vilka skicklighetsdimensioner finns? Vad ska personliga brevet, CV:t, arbetsbetyget, referensen, testet mm lyfta fram? Kan jag se om kandidaten, referenten eller rekryteraren talar sanning eller osanning? Varför lyckas vissa kandidater eller rekryterare bättre än andra? Vad ska fokus vara på under intervjun? Vilka tester finns och vad kan de användas till? Finns det verkligen bra metoder och verktyg för att välja ut rätt individ till rätt plats eller företag? Vad kan man lära sig från seniora rekryteringar och hur genererar de värden? Vilka organisatoriska och strategiska förhållanden behöver jag ta ställning till inför en rekrytering? Varför lyckas vissa rekryteringsföretag bättre än andra? Läs och se varför e-boken kommer att vara årets mest sålda rekryteringsbok under 2020!

 

Arnold delger i boken sina erfarenheter liksom modeller och teorier för framgångsrik rekrytering. Boken ger dig, utifrån ett ledarskaps- och rekryteringsperspektiv, metoder och verktyg för värdering av kvalifikation, kompetens och skicklighet. Den tar upp olika områden såsom förstudie och planering, kvalifikation och prövning, personlighet och skicklighet, genomförande, avslut samt mästerskap och utveckling. Den tar också upp några de utmaningar som finns för dig som är erfaren liksom nyutsedd ledare och rekryterare. Oavsett om du är kandidat eller ledare så får du verktygen till en framgångsrik rekrytering. Genom att medvetandegöra din kompetens tar du de första stegen mot Värdebaserad rekrytering™.

Arnold Wittman har tidigare arbetat med chef- och ledarutveckling inom domstolsväsendet och på uppdrag inom privat sektor rekryterat marknadschefer, psykologer och läkare. Han har undervisat chefer i privat sektor och elever inom yrkeshögskola (YH). Arnold arbetar som interimkonsult på företaget 4Bright Development AB och är utbildad civilekonom med vidareutbildningar inom rättsvetenskap, psykologi och projektledning. Han har passion för att arbeta med förändring, projekt och ledning av innovationer. Några av hans fokusområden är medarbetar-, organisations- och verksamhetsutveckling.

Författare: Arnold Wittman

Undertitel: Metoder och verktyg för värdering av kvalifikation, kompetens och skicklighet: Stegen mot framgångsrik Värdebaserad rekrytering™.

Antal sidor: 613 

Språk: Svenska

Utgiven: 2019-06-14

ISBN: 9789163722547

Förlag: 4Bright Development AB

Tillgängliga elektroniska format: Epub - vattenmärkt

Adlibris: https://www.adlibris.com/se/e-bok/bli-proffs-pa-rekrytering-9789163722547 

Bokia: https://www.bokus.com/bok/9789163722547/bli-proffs-pa-rekrytering/

info@4bright.se

036 332 04 04